Gostovanjem Lidije Bajuk obilježena "Noć knjige"

Po drugi put Narodna knjižnica-Drniš obilježila je "Noć knjige"

Nakon Julijane Matanović sinoć je u Knjižnici gostovala kantautorica, pjesnikinja i poznata etno glazbenica Lidija Bajuk.

Tako je drnišanima održala zanimljivu etno radionicu pod nazivom Zlatna grana.

Zlatna grana, hrvatski tradicijski napjev i čuvena knjiga britanskog antropologa Jamesa Frazera, lajtmotiv je etno radionice u sklopu koje je, na temelju vlastitih etnoloških istraživanja, slikom, zvukom i riječju Lidija Bajuk intrigantno pokazala da su i davni i današnji ljudi podjednako strepili, voljeli, promišljali, zamišljali, predočavali i – drukčije imenovali. Ti mitsko-bajkoviti motivi u hrvatskoj usmenoj književnosti autoricu su nadahnuli i za osebujno autorsko pismo, posebno u njezinim novijim publikacijama, dvojezičnoj zvučnoj knjizi Matapur – Hrvatska prirodna i kulturna baština Međimurja i zbirci pjesama Papirnati brod, te u pričama za odrasle Kao ruža, kao zvijer, dragi moj Flaubert koja je pred objavljivanjem.

Noć knjige i ove godine privukla je u Knjižnicu brojne drnišane te pokazala da je cilj organizatora Manifestacije – afirmacija kulture čitanja, druženja s autorima, radionice - postignut.

E-mail

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Telefon

(022) 888 140

Adresa

Kralja Zvonimira 8
22320 Drniš

Radno vrijeme

POGLEDATI OVDJE