Skip to main content

Narodna knjižnica - Drniš • Kralja Zvonimira 8 • 22320 Drniš • 022 888 140 • kontakt@narodna-knjiznica-drnis.hr

Od 1867. godine

Narodna knjižnica - Drniš

Podijeli poveznicu s prijateljima

Završen projekt "Crvenkapa i pregača tkana"

U Narodnoj knjižnici – Drniš održan je završetak projekta "Crvenkapa i pregača tkana" promocijom kataloga i bojanke. Hvala svima koji ste se odazvali, a posebno hvala svim partnerima, sudionicima i suradnicima: Gradskom muzeju Drniš, Pučkom otvorenom učilištu Drniš i Udruzi žena "Sveti Roko".

Hvala Ministarstvu kulture i medija Republike Hrvatske na pokroviteljstvu, a Radio Drnišu na medijskome praćenju.

Katalog i bojanka dostupni su knjižnici i muzeju.

Nastavi čitati

Održano predavanje "Crvenkapa i pregača tkana"

Projekt "Crvenkapa i pregača tkana" plod je suradnje Narodne knjižnice - Drniš, Pučkog otvorenog učilišta Drniš i Gradskog muzeja Drniš. Započeo je predavanjem o narodnoj nošnji koje je održala etnologinja Jelena Kulušić, a tijekom svibnja nam slijede edukacijsko-kreativne radionice za odrasle i djecu.

Glazbeni gost bio je Dječji Zbor Grdelini koji u svojem repertoaru njeguje tradicijsku glazbenu baštinu.

Nastavi čitati

Održana Noć knjige 2024.

Najmasovnija nacionalna kulturna manifestacija koja promiče knjigu i kulturu čitanja "Noć knjige", održana je u Narodnoj knjižnici-Drniš 23. travnja 2024.

Riječ je o manifestaciji kojom se već trinaestu godinu za redom nastoji dati kreativan poticaj čitanju, promociji knjige te razgovoru o njezinu statusu i važnosti u suvremenom društvu. Povod za to pružaju nam Svjetski dan knjige i autorskih prava (23. travnja) te Dan hrvatske knjige (22. travnja).

Nastavi čitati

U sklopu Mjeseca hrvatske knjige održana književna večer s Tomislavom Šovagovićem

Tomislav Šovagović, novinar i teolog, spisatelj, kvalitetan predavač i moderator raznih događanja, poznato je ime čitateljima, a ovom prilikom prisutni su imali prilike više doznati o njegovim naslovima –"Rudnik čvaraka", "Rudnik čvaraka 2", "Cesta knezova Bribirskih", "Ispod skala", "Spremište Trešnjevka", "Latifundija", "Kad narastem, bit ću Dražen", "Ruke koje su okretale ploču", zbirku poezije "Čajevi protiv učmalosti" te roman "Mangan".

Tijekom večeri autor je pročitao i odlomak iz najnovijeg romana koji je u pripremi za tisak.

Mjesec hrvatske knjige još jednom je istaknuo važnost i ljepotu susreta čitatelja i autora.

Nastavi čitati

Održano putopisno predavanje Gorana Blaževića "Kontra vjetra"

U okviru ovogodišnje manifestacije Mjeseca hrvatske knjige sinoć je u Narodnoj knjižnici-Drniš putopisac Goran Blažević održao predavanje o svom projektu "Kontra vjetra" koja se temeljila na ideji da biciklom prijeđe udaljenost od 3500 kilometara, prateći jednu od tri migracijske rute koje afrički narodi koriste u pokušaju dolaska do Europe.

Nova putnička priča Gorana Blaževića odvela je sve posjetitelje od zelenog Senegala preko vjetrovite Mauritanije i pustoši Zapadne Sahare, preko urbanog Maroka sve do španjolskog teritorija na afričkom kontinentu.

Nastavi čitati

Aktualno