Skip to main content

Narodna knjižnica - Drniš • Kralja Zvonimira 8 • 22320 Drniš • 022 888 140 • kontakt@narodna-knjiznica-drnis.hr

Od 1867. godine

Narodna knjižnica - Drniš

Podijeli poveznicu s prijateljima

Rotary klub Šibenik opremio knjižnice u Skradinu i Drnišu sa 60 Mikrobit uređaja

Rotary klub Šibenik tradicionalno organizira humanitarnu akciju "Za šibensku izvrsnost" kojom pomaže nadarene sugrađane, a ove godine akciju su proširili izvan okvira grada pa su Gradskim knjižnicama Skradin i Drniš donirali ukupno 60 Mikrobit uređaja, čime su završili akciju opremanja svih knjižnica u županiji.

Mikrobit je početna platforma namijenjena mladima za razvoj vještina programiranja. U najrazvijenim Europskim zemljama Mikrobit je sastavni dio osnovnoškolskog obrazovanja dok je kod nas zahvaljujući IRIM-u i Rotaryju dostupan djeci u svim knjižnicama i školama.

U ime Rotary kluba Šibenik donaciju su uručili predsjednik Marin Roman, tajnik Kluba Davor Slamić, Neven Vrančić i Velibor Krasić.

– Cilj akcije je omogućiti djeci jednake mogućnosti razvoja u svim dijelovima našeg zavičaja. Posebno želim zahvaliti našem prijatelju Nenadu Bakiću iz Rotary kluba Zagreb i prijateljici šibenskoj bečanki iz rotary e-kluba Dariji Schedlmayer na ideji i pomoći u realizaciji ove akcije. Nakon ove donacije slijede Mikrobit radionice za voditelje i učenike kako bi zainteresirali što veći broj djece za programiranje – poručio je Marin Roman.

Rotary klub Šibenik dosad je stipendirao ili na druge načine pomagao mnoge sugrađane, među kojima su bili i Maksim Mrvica, Sara Lovrić, Jakov Bilić i drugi. Klub broji 28 članova i dogodine slavi 20 godina humanitarnog rada u Šibeniku i 90 godina u Hrvatskoj.

Izvor: Šibenski portal

Aktualno