Skip to main content

Narodna knjižnica - Drniš • Kralja Zvonimira 8 • 22320 Drniš • 022 888 140 • kontakt@narodna-knjiznica-drnis.hr

Od 1867. godine

Narodna knjižnica - Drniš

Podijeli poveznicu s prijateljima

Izložbom "Bolji Internet počinje s tobom" obilježen Dan sigurnijeg Interneta

Povodom Dana sigurnijeg Interneta, koji se ove godine obilježava 6. veljače 2018. u područnim školama Oklaj, Gradac i Drinovci održane su sjednice Vijeća učenika pod vodstvom pedagoginje Antonije Šindilj.

Naime, već duži niz godina Dan sigurnijeg Interneta obilježava se drugog dana, drugog tjedna, drugog mjeseca u godini, a u Hrvatskoj se provodi pod vodstvom Centra za sigurniji Internet.

Kroz pedagošku radionicu Internetska sigurnost i bonton razgovarali smo o tehnologiji koja je svakodnevna u našim životima, razlozima zbog čega je tehnologija izumljena, pozitivnim i negativnim stranama Interneta, što napraviti ako netko doživi neugodnosti na chatu ili društvenim mrežama. Naglasili smo da smo svi mi KREATORI INTERNETA, te se trebamo truditi da bude što bolje i sigurnije mjesto za mlade i odrasle.

Učenici nižih razreda potom su odigrali poznatu igru Memory sa karticama o pravilima za sigurniji Internet. Učenici viših razreda imali su zadatak osmisliti i zapisati pozitivan komentar, status (#lijeparijec) koji su objavili na željenoj društvenoj mreži (Facebook, Instagram, Snapshat…), a potom proučiti brošure i pronaći pravilo o bontonu ili sigurnosti koje trebamo poštivati dok koristimo Internet.

Učeničke radove koje su izradili učenici od 1. do 8. razreda iz Vijeća učenika područnih škola izloženi su u Gradskoj knjižnici Drniš i postavljeni u izložbu na temu "Bolji Internet počinje s tobom".

Cilj izložbe je osvijestiti učenike da je njihova uloga u kreaciji boljeg i sigurnijeg Interneta velika jer svakim pozitivnim komentarom ili akcijom promoviraju zdrav način internetske komunikacije.

U ponedjeljak 19. veljače 2018. godine učenici 5.b razreda pogledali su izložbu učeničkih radova u Gradskoj knjižnici Drniš i sudjelovali u pedagoškoj radionici o Internetskoj sigurnosti i bontonu.

Zainteresirani mogu pogledati izložbu kroz ovaj tjedan te naučiti poneko novo pravilo o internetskoj komunikaciji.

Izvor:  Osnovna škola Antuna Mihanovića Petropoljskog Drniš

Aktualno