Skip to main content

Narodna knjižnica - Drniš • Kralja Zvonimira 8 • 22320 Drniš • 022 888 140 • kontakt@narodna-knjiznica-drnis.hr

Od 1867. godine

Narodna knjižnica - Drniš

Podijeli poveznicu s prijateljima

Gostovanjem Lidije Bajuk obilježena "Noć knjige"

Po drugi put Narodna knjižnica-Drniš obilježila je "Noć knjige".

Nakon Julijane Matanović sinoć je u Knjižnici gostovala kantautorica, pjesnikinja i poznata etno glazbenica Lidija Bajuk.

Tako je drnišanima održala zanimljivu etno radionicu pod nazivom Zlatna grana.

Zlatna grana, hrvatski tradicijski napjev i čuvena knjiga britanskog antropologa Jamesa Frazera, lajtmotiv je etno radionice u sklopu koje je, na temelju vlastitih etnoloških istraživanja, slikom, zvukom i riječju Lidija Bajuk intrigantno pokazala da su i davni i današnji ljudi podjednako strepili, voljeli, promišljali, zamišljali, predočavali i – drukčije imenovali. Ti mitsko-bajkoviti motivi u hrvatskoj usmenoj književnosti autoricu su nadahnuli i za osebujno autorsko pismo, posebno u njezinim novijim publikacijama, dvojezičnoj zvučnoj knjizi Matapur – Hrvatska prirodna i kulturna baština Međimurja i zbirci pjesama Papirnati brod, te u pričama za odrasle Kao ruža, kao zvijer, dragi moj Flaubert koja je pred objavljivanjem.

Noć knjige i ove godine privukla je u Knjižnicu brojne drnišane te pokazala da je cilj organizatora Manifestacije – afirmacija kulture čitanja, druženja s autorima, radionice - postignut.

Aktualno