Skip to main content

Narodna knjižnica - Drniš • Kralja Zvonimira 8 • 22320 Drniš • 022 888 140 • kontakt@narodna-knjiznica-drnis.hr

Od 1867. godine

Narodna knjižnica - Drniš

Podijeli poveznicu s prijateljima

U Gradu Drnišu osnovan prvi nogometni čitateljski klub u Hrvatskoj

I čitanje, baš kao i nogomet, može biti strast, igra u kojoj uživamo. Ako čitamo u klubu – igramo timski. Igraj svoju igru – čitaj!

Povodom Međunarodnog dana pismenosti, a pod motom "Mala mjesta – velike ideje", u Drnišu je osnovan prvi nogometni čitateljski klub u Hrvatskoj. Maja Pranić – članica Komisije za čitanje Hrvatskoga knjižničarskog društva, ravnateljica Narodne knjižnice Drniš Danijela Drezga i knjižničarka Ana Marin istrčale su zajedno s djecom na teren Nogometnog kluba Drniš te malim Drnišanima poklonile 200-tinjak knjiga i slikovnica.

Osim Komisije za čitanje Hrvatskoga knjižničarskog društva, projektu se pridružila Narodna knjižnica Drniš, kao i KGZ – Knjižnica Marije Jurić Zagorke, koja u okviru već postojećeg projekta "Natura obscura" promiče čitanje na nekonvencionalnim mjestima opremanjem planinarskih domova Hrvatske knjigama.

Ideja osnivanja nogometnog čitateljskog kluba Drniš jest približiti čitanje djeci i mladima na sportskim terenima, danas često zaluđenima isključivo nogometom. Budući da je i čitanje vještina koja se trenira, važno je da im knjige budu nadohvat ruke.

Komisija za čitanje očekuje i priželjkuje osnivanje mnoštva sličnih čitateljskih klubova u Hrvatskoj.

Aktualno